Vedd fel velünk a kapcsolatot, segítünk! • +36 (30) 37 38 706

Ingatlan marketing BLOG

Facebook Marketplace: ezért érdemes ingatlanosként használnod
Megosztás

Facebook Marketplace: ezért érdemes ingatlanosként használnod

Megmutatjuk, miért érdemes a legnagyobb közösségi oldal apróhirdetési funkcióját, a Facebook Marketplace-t ingatlanosként használnod.

Az elmúlt években a Facebook szinte az élet minden területére betette a lábát, és nincs ez másképp az apróhirdetések terén is. A platform saját piactere, a Facebook Marketplace egyre nagyobb sikernek örvend, hiszen a felhasználók könnyen, gyorsan és ráadásul ingyen hirdethetik meg rajta eladó ingóságaikat, vagy akár ingatlanjukat is.

Mivel azonban a Facebook Marketplace a hazai ingatlanosok körében még kevésbé telített territóriumnak számít, mint a legtöbb apróhirdetéses oldal, így megmutatjuk neked azt, hogy miért érdemes használnod, milyen előnyöket rejteget, és hogyan vághatsz bele hirdetéseid akár azonnali feltöltésébe!

Miért kihagyhatatlan eszköz a Facebook Marketplace egy ingatlanos számára?

A Facebook napjainkban is az egyik legtöbb aktív felhasználóval rendelkező közösségi oldal. Napi aktív felhasználóinak száma közel kétmilliárdra tehető. Ez azt jelenti, hogy az apróhirdetések megjelenésére alkalmas funkció egy olyan megoldás, melynek segítségével potenciális felhasználók millióihoz juthat el egy releváns hirdetés. Ez pedig már önmagában is óriási lehetőség, amit nem lenne érdemes kihagynod.

A Facebook Marketplace legnagyobb előnye azonban az, hogy segítségével nagyon pontosan meghatározhatod hirdetéseid célközönségét. Ingatlanhirdetéseidet az adott helyen, például városban vagy városrészben érdeklődő potenciális vevők számára jelenítheted meg, ami azt jelenti, hogy a Marketplace hirdetésekkel ott érheted el az embereket, ahol már jelenleg is ingatlanokat keresnek.

Az értékes ügyfelek megtalálásában segítségedre lesz az is, hogy a hirdetésekben több hasznos ingatlaninformációt is megjeleníthetsz, például az épület típusát, az árat, valamint a hálószobák és fürdőszobák számát illetően. Végül, de nem utolsósorban pedig érdemes megemlíteni azt is, hogy a Marketplace-en hirdetéseidet ingyen és bérmentve adhatod fel, de ha szeretnéd, költséghatékony Facebook-hirdetésekkel akár ki is emelheted az apróhirdetéseidet.

Hogyan használhatod a Facebook Marketplace-t?

A Marketplace használata nem nagy ördöngösség, gyakorlatilag minden felhasználó tölthet fel rá hirdetéseket. Fontos azonban tudnod, hogy ha ezt nem magánszemély, hanem ingatlanos cég vagy vállalkozóként teszed, akkor előbb szükséged lesz egy üzleti Facebook oldalra is.

Ha már rendelkezel üzleti Facebook profillal, apróhirdetéseidet egyenként és manuálisan töltheted fel, közvetlenül a számítógépedről, vagy akár okostelefonodról is. A folyamat alig vesz igénybe többet néhány pillanatnál.

A legfontosabb, hogy hirdetéseidet lásd el a szükséges, megfelelő információval és lehetőleg jó minőségű, látványos fotókkal illusztráld. Ilyen módon biztos lehetsz abban, hogy nagyobb eséllyel kelti fel a célközönség érdeklődését, és jóval több potenciális érdeklődőt hoz majd, mint a hagyományos, apróhirdetésekkel foglalkozó online piacterek.

A Marketplace-en az érdeklődők direkt Facebook üzenet formájában is kereshetnek, de természetesen a hirdetések mellé telefonszámot is megadhatsz annak érdekében, hogy akkor is elérjenek, ha épp nem tudod elolvasni az üzeneteidet.

Szóval, érdemes időt fektetni bele?

A Facebook Marketplace minden eddiginél egyszerűbbé tette az ingatlanosok számára, hogy leadeket generáljanak a közösségi hálózatokon keresztül. Mindezt teljesen ingyen, kifejezetten jó targetálási megoldásokkal, éppen ezért egyértelműen érdemes időt és energiát fektetni a használatába.

Abban az esetben, ha az egyéb portálokon és oldalakon olyan rendszert használsz, mely segít a hirdetések automatikus feltöltésében és áttöltésében, rengeteg időt spórolhatsz. Így nemcsak a Marketplace hirdetések külön feltöltésére, de még egy kis lazításra is bőven marad időd!

« Vissza