Vedd fel velünk a kapcsolatot, segítünk! • +36 (30) 37 38 706

Ingatlan marketing BLOG

Miért fontos a személyes márkaépítés (és hogyan csináld megfelelően)?
Megosztás

Miért fontos a személyes márkaépítés (és hogyan csináld megfelelően)?

Bemutatjuk, mik a személyes márkaépítés előnyei az ingatlanosok számára, és hogyan kezdhetsz neki a vonzó énmárka kiépítésének.

Az egyéni vállalkozóként tevékenykedő ingatlanosok sokszor nehezen képesek versenybe szállni az ismert cégekkel. Ennek legfőbb oka, hogy utóbbiaknak sikerült olyan márkaismertséget kiépíteniük, melynek köszönhetően a legtöbb potenciális ügyfél bizalommal fordul hozzájuk.

Ez azonban az egyszemélyes ingatlanközvetítők számára sem lehetetlen feladat. Sőt, ha jól csinálod, akár vonzóbbá is teheted saját vállalkozásodat a nagyobb, ismertebb cégeknél. Hogy hogyan?

Most megmutatjuk azt, mit is jelent a személyes márkaépítés, miért jó, ha erősíted a személyes marketinged, és azt is hogyan vághatsz bele az énmárkád kiépítésébe!

Mit jelent az énmárka?

A személyes márka megalkotása annyit tesz, mint megismertetni magad a célközönségeddel. Érdekessé és emlékezetessé tenni a személyiségedet, ezáltal pedig az általad kínált szolgáltatásokra terelni a figyelmet. Míg korábban a személyes márka az ismert emberek, színészekhez, politikusok kiváltsága volt, addig mára teljesen elfogadott és általános dologgá vált az üzleti élet terén is.

Egyre gyakrabban jönnek velünk szembe ismerős marketingszakemberek, írók, orvosok és egyéb specialisták, vagy akár ingatlanosok is, akik a saját szakterületeken kiemelkedő személyiségnek számítanak. Ami egyrészt a teljesítményüknek és tudásuknak, másrészt pedig a hatékony énmárka-építésnek köszönhető.

Sokan persze úgy gondolják, hogy egyszemélyes ingatlanközvetítőként nincs szükség márkaépítésre, hiszen az „én” mindig „én” marad. Fontos azonban tudnod, hogy ez nem feltétlenül a személyiségedről szól, sokkal inkább az üzletről.

Ez azt jelenti, hogy a személyes márka építésével legalább annyira tudatosan kell foglalkoznod, mint ahogyan a márkaépítéssel egy vállalkozás esetén általában tennéd.

Miért fontos a személyes márkaépítés?

Mivel az ingatlanpiac meglehetősen telített, így nehéz kiemelkedni a konkurencia tengeréből. Különösen azért, mert az ingatlanos cégek olyan erős marketingtevékenyéget folytatnak, amivel egy határozott arculat nélkül nehezen tudod felvenni a versenyt. A személyes márkaépítés azonban segít abban, hogy létezésedet a piac tudtára adhasd. Hogy megismertesd az emberekkel magad, és az eszükbe vésd: ha megbízható ingatlanost keresnek, rád bármikor számíthatnak!

Az énmárka legfőbb jelentősége pedig az ismertségen alapuló bizalomban rejlik. Minél többször találkoznak neveddel a potenciális ügyfelek és minél inkább képesek azt egy arccal, vagy sokkal inkább egy határozott személyiséggel társítani, annál nagyobb eséllyel fognak megbízni benned.

Az erős énmárka ugyanis magabiztosságot, ezen keresztül pedig profizmust és szakértelmet sugall, és egyértelműen azt a képet festi az emberek számára, hogy ha téged választanak, jó kezekbe adják az ingatlanügyeiket.

Hogyan kezdj hatékony személyes márka építésébe?

A tökéletes énmárka felépítésének első és egyben legfontosabb lépése, hogy megtaláld önmagad. Ki kell találnod, melyek azok a pozitív személyiségjegyek, melyek kiemelnek a versenytársak közül. Mivel tudsz többet kínálni, mi az, amit jobban csinálsz náluk. Ezeket a dolgokat a verbális és nonverbális kommunikáció (például megjelenésed) során is érdemes hangsúlyoznod.

Pozitív személyiségjegyeid és erősségeid tükrében kell felépítened saját arculatodat. Ez azt jelenti, hogy egy olyan megjelenést kell megalkotnod, ami vizuálisan is kiemel a tömegből, és a célközönség, valamint a szakma már első ránézésre is felismeri és társítja veled. Ennek érdekében érdemes lehet szakember (például grafikus segítségét) is igénybe venned.

Végül, de nem utolsósorban fontos, hogy megmutasd magad a piacnak! Ennek érdekében érdemes minden lehetséges eszközt bevetned. Például a rendszeresen frissülő közösségi profilok létrehozását, saját, szakmai blog vezetését, illetve egy olyan, saját weboldalt, mely egyfajta portfólióként is megállja a helyét és kiválóan tükrözi szaktudásod és egyéniséged!

« Vissza