Vedd fel velünk a kapcsolatot, segítünk! • +36 (30) 37 38 706

Ingatlan marketing BLOG

Tökéletes lead generálási megoldások ingatlanközvetítők számára
Megosztás

Tökéletes lead generálási megoldások ingatlanközvetítők számára

Megmutatjuk, mit jelent a lead generálás és hogyan generálhat hatékonyan leadeket egy ingatlanközvetítő.

Minden vállalkozás számára fontos, hogy az érdeklődőkből aktív ügyfeleket varázsoljon. Annak érdekében azonban, hogy az eleinte idegen látogatókat közelebb hozzuk cégünkhöz, interakcióra van szükség. Ilyen lehet egy hírlevélre való feliratkozás, vagy akár egy ajánlatkérés is.

De hogyan érheted el hatékonyan azt, hogy az emberek kapcsolatba lépjenek veled? Mit jelent pontosan a lead generálás és hogyan generálhatsz ingatlanközvetítőként olyan, hatékony leadeket, melyek előre mozdítják vállalkozásodat? Ebben a bejegyzésben megmutatjuk neked!

Mit jelent a lead generálás?

A lead generálás az a marketingtevékenység, melynek célja, hogy személyes adatokat szerezz a látogatóidtól. Ez általában a névre és az e-mail címre koncentrálódik, bizonyos esetekben azonban egyéb személyes információkra is kiterjedhet.

A lead generálás célja, hogy a szolgáltatásaid iránt valamilyen formában érdeklődők kapcsolatba lépjenek veled, ezáltal pedig hatékonyabban szólíthasd meg őket és alakíthasd aktív ügyféllé. Röviden és tömören tehát különböző eszközök használatával rávezeted az embereket arra, hogy igénybe vegyék szolgáltatásaidat.

Hogyan generálhatsz leadeket?

Lead generálás során a kapcsolatfelvétel módja többféle lehet. A leadek megszerzésére használhatsz hirdetéseket, landing oldalt, saját weboldaladon megjelenő űrlapot, és megannyi, egyéb módszert. Alapvetően azonban elmondható, hogy a lead generálás alapja minden esetben egyfajta csere.

A személyes adatokat feliratkozáson, letöltésen, vagy akár kapcsolati űrlap kitöltésén keresztül egyaránt megszerezheted a potenciális ügyfelektől, ám cserébe friss híreket tartalmazó hírlevelet, hasznos és érdeke e-bookot, vagy épp a szolgáltatásoddal kapcsolatos információkat kell kínálnod.

A hatékony lead generálás alapja, hogy a csere mindkét fél számára értéket ad, legyen bármi is a cserealap. Ez fontos, hiszen egyetlen látogató sem fogja megadni személyes adatait abban az esetben, ha úgy érzi, nem kap cserébe valamit. Ami nyilván teljesen érthető.

Abban az esetben azonban, ha a csere létrejött, és sikeresen megszerezted a számodra fontos adatokat, elindulhat a lead felmelegítése, azaz a potenciális ügyféllel történő, rendszeres kommunikáció, melynek hatására az egyszerű érdeklődőt nagyobb eséllyel alakíthatod aktív ügyfeleddé.

Milyen lead generálási technikákat alkalmazhatsz ingatlanosként?

Ingatlanosként a lead generálás kiváló és evidens módja lehet, ha saját honlappal rendelkezel, ahol a potenciális ügyfelek felvehetik veled a kapcsolatot. Egy kapcsolatfelvételi űrlap kiváló megoldás lehet arra, hogy hatékonyan gyűjtsd be olyan érdeklődők e-mail címét, akiket később akár személyre szabott ajánlataiddal is megcélozhatsz.

Ez természetesen egy elég direkt módja a lead generálásnak, aminél csábítóbb megoldásokat is használhatsz. Úgynevezett lead mágneseket, melyek azokat az érdeklődőket is képesek bevonzani, akik még nem határozták el magukat amellett, hogy egy direkt kérdéssel vagy ajánlatkéréssel felvegyék veled a kapcsolatot. Ilyen lehet például egy szolgáltatásaidhoz kapcsolódó e-book, vagy akár egy checklist is, mely több szempontból is remek megoldást jelent.

Egyrészt azért, mert azonnali jutalmat jelent a megadott adatokért cserébe. Másrészt pedig azért, mert szakértelmedet is megmutatja és képes emelni a presztízsedet a szakmán belül. Ennek érdekében persze fontos, hogy a tartalom informatív és szakszerű legyen, és a design se hagyjon maga után kívánnivalót.

Kiemelten fontos az adatvédelem

Fontos azonban, hogy bármilyen megoldást is válassz, figyelj az adatvédelmi törvényekre és tevékenységedet kizárólag a GDPR szabályainak megfelelően végezd. Ez egyrészt azért a bizalomépítés szempontjából is lényeges, másrészt pedig azért, mert azelmulasztott adatvédelmi intézkedések komoly büntetést vonhatnak maguk után, mely mind anyagi szempontból, mind pedig a megítélés tekintetében megviselheti vállalkozásodat!

« Vissza